Några foton

Torpet vi köpte 1970
Stallet byggdes 1973
Vi byggde ny bostad 1989 Nya bostaden byggdes 1989
Apoteket byggdes 1992
I vinterskrud
Vårt torp blev min praktik
Uppbyggda efter branden

Presentation

Mitt namn är Elisabeth Söderström och jag är utbildad Diplomerad Homeatriker och genom KAM Auktoriserad Komplementär och Alternativmedicinare.

Jag föddes 1947, i ett litet industrisamhälle som heter Ljusne som ligger i Hälsingland utanför Söderhamn. Där är jag uppvuxen, där gick jag i skolan och där träffade jag min man Hans, som är född och uppvuxen på samma ställe. Vi giftes oss i mitten på 60 talet och har tre barn.

1970 köpte vi ett litet soldattorp i Söderala, det ligger bara någon mil från Ljusne, inåt landet, och där har vi bott och jag bor fortfarande kvar. Hans avled efter en kort tids sjukdom i januari 2022.

Vi byggde nytt bostadshus 1989 och jag har sedan dess haft min mottagning och praktik i torpet. Vi bildade även Homeopathuset Söderström AB och genom stor efterfrågan på våra tjänsten byggde vi 1992 även ett naturapotek samt ett labb där vi utförr våra håranalyser, Hans hade även sitt kontor där.

Eftersom både Hans och jag var intresserade av djur så blev det naturligt för oss när vi kom ut på landet att familjen ökade med två katter och en hund. Där knöts våra första kontakter med djur och djurhälsa.

Barnen i huset växte upp och blev ridintresserade, det ledde till att hela familjen började rida. Familjen ökade med totalt fem hästar och vi startade även en privat ryttarförening under 80-talet.

Hans utbildades till hovslagre i det militära och gick en påbyggnadskurs i hovslageri 1971. Det här kom att bli ett yrke som han fick stor användning av genom åren. Familjen ökade hela tiden i antal, förutom hundar, katter och hästar så skaffade vi några höns, gäss, ankor, grisar och får. Det var en ljuvlig tid i mitt liv.

Med djuren kom också medvetenheten om deras skötsel, vad de skulle utfodras med för att må bra och även den medicinska vården skulle tillgodoses.

Eftersom vi alltid varit intresserad av örter, örtmediciner, och homeopatmedel så lärde vi oss allt vi kunde om den behandlingsformen.

Under de första åren i Söderala var det fullt upp att göra med barn, djur och hemmet. Men på alla lediga stunder så studerade jag och det första jag började med var astrologi.

Först det vanliga med stjärntecken, ställa och tyda horoskop. Mellan åren 73 - 76 fick jag privatundervisning av en astrolog. Människor började komma för att få sina horoskop ställda.

Genom att jag vidareutvecklade mitt astrologiska intresse kom jag i kontakt med den medicinska astrologin och här öppnades en helt ny värld för mig. Mellan åren 83 - 85 höll jag även kurser i astrologi.

I mitten på 80-talet läste in en utbildning till undersköterska och läste då anatomi och fysiologi enligt den traditionella metoden.

Jag fortsatte att fördjupa mig i örter, homeopati, diet, fasta och kosthållning i allmänhet.

Våren 1985 påbörjade jag min 2- åriga utbildning inom Polaritetsterapi. En amerikansk läkare och osteopat vid namn Dr Randolp Stone har utarbetat en metod som går ut på "läran om de fem elementen".

I Juni 1986 gick jag en grundläggande utbildning i irisdiagnostik, samma år blev jag färdig Polaritetsterapeut. Jag gick även en kurs om Dr Bachs Blommessensterapi.

Hans fick samtidigt mer och mer att göra inom djurhälsan. Han kom att arbeta med både smådjur och hästar och det blev en heltidssysselsättning för honom.  Hans blev känd som mirakeldoktorn genom tidningsreportage i rikspressen, bl. a genom behandling av en känd svensk travhäst som heter Svinten och ett fotbollsproffs vid namn Jonas Tärn.

Under de här åren utvecklade vi också håranalysmetoden. Den diagnosmetoden har blivit grundläggande i hela verksamheten. I dag kommer hårprover från hela världen både på djur och människor.

1987 påbörjade jag en fyraårig diplomerad utbildning till allmänpraktiserande homeopat. Den omfattade grundmedicinsk utbildning, invärtes medicin och patientpraktik vid Homiatriska Institutet i Stockholm.

Utbildningen omfattade även ögondiagnostik, homeopati, akupunktur och kiropraktik. 1991 var slutexamen med praktiska, muntliga och skriftliga prov och därefter kunde jag kalla mig Dipl. Homeatriker.

Eftersom jag är den eviga studenten har jag fortsatt med olika kurser och utbildningar.

I min utbildning har det ingått vibrationsmedicinutbildning för Director and founder of Florachology Collin Kingshott på -90 talet.

Situationsanpassat ledarskap, konflikthantering, stress och utbrändhet en mentorutbildning för kvinnliga företagare med inriktning på familjemönster och personlig handledning enligt Bowen Family System, för Kerstin Sofia Andersson 2001 – 2004.

Personlig utveckling, intuitionsutveckling och medialitetsutveckling ledd av Terry Evans 1998 - 2000.

Den störsra kunskapen har jag nog i alla fall fått från de tusentals människor som sökt min hjälp genom åren. De har med allra största förtroende delat med sig av hur deras kropp och själ fungerat under tider av sjukdom.

I samband med utbildningar och att min verksamhet växte så kunde vi inte längre ha hästarna kvar. De enda djur som blev kvar på gården var hundar och katter. Vi byggde om stallet till praktik och jag tog emot patienter men den 19 decenber 1988 brann byggnaden ner. Allt mitt kursmaterial, mina böcker och allt jag byggt upp försvann i lågorna.

Det här innebar många praktiska problem men allt löste sig till det bästa och vi byggde nytt boningshus och flyttade in till julen 1989.

Betande hästar i Ocala

Jag även utbildat mig ytterligare inom håranalys och använder en avancerad mätmetod för att kunna ställa diagnos från hårprover. Gått ett antal andra utbildningar och jag vill även nämna utbildning av Dr Viera Scheibner om vaccinationsbiverkningar. Jag är kvalitetssäkrad i KAM.

Vi har också utvecklat en egentillverkad produktlinje med kosttillskott och fodertillskott.

Hans och jag här även, mellan 2002 och 2013, drivit ett företag i USA med inriktning på tävlingshästar, Swedish Horsepower LLC. Vi har rest runt i USA och Canada och hållit seminarium. Vi tillverkade våra hästprodukter i Florida och hade agenter i USA och Canada.

Från 1984 har jag arbetat heltid inom mitt yrke men slutade med mottagning efter min pensionering. Idag sköter jag det administrativa och håller utbildning med nya medarbetare.